Název: Komparace zákona o státní kontrole a nového kontrolního řádu
Další názvy: Comparison of the act on public control and the new inspection
Autoři: Kosařová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Malast Jan, JUDr. et PhDr. Ph.D.
Oponent: Kuchynka Petr, JUDr. et PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23913
Klíčová slova: kontrola;komparace;kontrolní řád;zákon o státní kontrole;správní právo;působnost;veřejná správa
Klíčová slova v dalším jazyce: controle;comparison;inspection code;the act on public control;administrative law;sphere of power;public administration
Abstrakt: Obsahem diplomové práce je komparace nového kontrolního řádu z roku 2012 a předešlého zákona o státní kontrole. Zaměřuje se převážně na odlišnosti a důvody nutnosti přijetí nového zákona, historický kontext a systematický postup od samotných základů kontrolní činnosti v České republice. Podrobně se věnuje zejména rozšíření působnosti kontrolního řádu, což je shledáváno jako ta nejinvazivnější změna, kterou nová právní úprava přinesla, neopomene se však důkladně věnovat ani průběhu kontroly, právům a povinnostem kontrolních subjektů a dalším institutům. Cílem diplomové práce je také odhalit při komparaci všechna zákoutí zdánlivě podobných ustanovení a najít i drobné změny, které se mohou na první pohled zdát takřka neviditelné. A takových změn se v obou zákonech nachází mnoho.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on the comparison of The Act On Public Control of 1991 and the new Inspection Code which became effective on January 1, 2014. First of all it is necessary to name and divide the types of supervision activities, then to show The Act On Public Control of 1991 and the new Inspection Code from the perspective of launching and acceptance and then it is possible to start to compare. The most important for the comparison are the general aspects of control of both law regulations, especially its definition and the sphere of power, which is one of the most invasive changes. It is necessary also to compare the control in terms of its launching and application process. In some cases, while comparing the acts, the provisions seems to be the same which could be misleading because the impact on law is not as I aimed to explain.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace final.pdfPlný text práce818,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kosarova Malast vedouci.pdfPosudek vedoucího práce919,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kosarova Kuchynka oponent.pdfPosudek oponenta práce927,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kosarova.pdfPrůběh obhajoby práce524,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23913

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.