Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Hrdlička, Jan | |
dc.contributor.author | Kloučková, Petra | |
dc.contributor.referee | Kraitr, Milan | |
dc.date.accepted | 2012-05-31 | |
dc.date.accessioned | 2013-06-19T06:30:05Z | - |
dc.date.available | 2010-12-15 | cs |
dc.date.available | 2013-06-19T06:30:05Z | - |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-20 | |
dc.identifier | 42901 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/2732 | |
dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena na argentometrické stanovení chloridu sodného v bramborových lupíncích. Cílem práce bylo nalézt postup, kterým lze určit množství chloridu sodného v bramborových lupíncích. Je velmi důležité, aby tato metoda byla spolehlivá, praktická a rychlá. Zároveň by tento postup měl být aplikovatelný na středních školách. Podstatná část této práce je zaměřena na určení NaCl obsaženého v různých vzorcích brambůrků a porovnání s hodnotami uvedenými na obalu. Vedle chemického stanovení je práce rozšířena o senzorickou analýzu. Tato metoda je vhodná pro různé druhy bramborových lupínků. Byl připraven pracovní list pro laboratorní cvičení na středních školách a je také součástí této práce. | cs |
dc.format | 41 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=42901 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | chlorid sodný | cs |
dc.subject | bramborové lupínky | cs |
dc.subject | argentometrické stanovení chloridu sodného | cs |
dc.title | Stanovení chloridu sodného ve vybraných potravinách | cs |
dc.title.alternative | Determination of sodium chloride in selected foods | en |
dc.type | diplomová práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | cs |
dc.thesis.degree-level | Navazující | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.description.department | Katedra chemie | cs |
dc.thesis.degree-program | Učitelství pro střední školy | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This work was focused on argentometric determination of sodium chloride in potato chips. The aim of this work was to find out a procedure that would help to reliably, practically and quickly measure the amount of the sodium chloride in potato chips. Parallelly this procedure should be easy and undemanding so that it could be applicable to secondary schools. A significant part of this work is focused on the determination of sodium chloride contained in the different samples of chips, and should compare it with the values indicated on the packaging. This work is also complemented by sensory analysis. The method is applicable for various kinds of potato chips. Worksheet for laboratory practice in secondary school was prepared and it is a component of this work too. | en |
dc.subject.translated | Sodium chloride | en |
dc.subject.translated | potato chips | en |
dc.subject.translated | argentometric determination of sodium chloride | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Diplomové práce / Theses (KCH) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
DP - Klouckova Petra.pdf | Plný text práce | 1,63 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Klouckova_Petra_VDP.pdf | Posudek vedoucího práce | 687,53 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Klouckova_Petra_ODP.pdf | Posudek oponenta práce | 1,16 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Klouckova_Petra.pdf | Průběh obhajoby práce | 367,68 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/2732
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.