Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorHrdlička, Jan
dc.contributor.authorKloučková, Petra
dc.contributor.refereeKraitr, Milan
dc.date.accepted2012-05-31
dc.date.accessioned2013-06-19T06:30:05Z-
dc.date.available2010-12-15cs
dc.date.available2013-06-19T06:30:05Z-
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-20
dc.identifier42901
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/2732
dc.description.abstractTato práce je zaměřena na argentometrické stanovení chloridu sodného v bramborových lupíncích. Cílem práce bylo nalézt postup, kterým lze určit množství chloridu sodného v bramborových lupíncích. Je velmi důležité, aby tato metoda byla spolehlivá, praktická a rychlá. Zároveň by tento postup měl být aplikovatelný na středních školách. Podstatná část této práce je zaměřena na určení NaCl obsaženého v různých vzorcích brambůrků a porovnání s hodnotami uvedenými na obalu. Vedle chemického stanovení je práce rozšířena o senzorickou analýzu. Tato metoda je vhodná pro různé druhy bramborových lupínků. Byl připraven pracovní list pro laboratorní cvičení na středních školách a je také součástí této práce.cs
dc.format41 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectchlorid sodnýcs
dc.subjectbramborové lupínkycs
dc.subjectargentometrické stanovení chloridu sodnéhocs
dc.titleStanovení chloridu sodného ve vybraných potravináchcs
dc.title.alternativeDetermination of sodium chloride in selected foodsen
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra chemiecs
dc.thesis.degree-programUčitelství pro střední školycs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis work was focused on argentometric determination of sodium chloride in potato chips. The aim of this work was to find out a procedure that would help to reliably, practically and quickly measure the amount of the sodium chloride in potato chips. Parallelly this procedure should be easy and undemanding so that it could be applicable to secondary schools. A significant part of this work is focused on the determination of sodium chloride contained in the different samples of chips, and should compare it with the values indicated on the packaging. This work is also complemented by sensory analysis. The method is applicable for various kinds of potato chips. Worksheet for laboratory practice in secondary school was prepared and it is a component of this work too.en
dc.subject.translatedSodium chlorideen
dc.subject.translatedpotato chipsen
dc.subject.translatedargentometric determination of sodium chlorideen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Klouckova Petra.pdfPlný text práce1,63 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klouckova_Petra_VDP.pdfPosudek vedoucího práce687,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klouckova_Petra_ODP.pdfPosudek oponenta práce1,16 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klouckova_Petra.pdfPrůběh obhajoby práce367,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/2732

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.