Název: Gastronomie jako prvek rozvoje cestovního ruchu v destinaci Šumava
Další názvy: Gastronomy as an element of turism development in the Šumava destination
Autoři: Matějková, Jana
Vedoucí práce/školitel: Ovesleová Hana, Mgr. Ph.D.
Oponent: Janeček Petr, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38396
Klíčová slova: cestovní ruch;marketing;destinace;region šumava;gastronomie
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism;marketing;destination;region šumava;gastronomy
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na gastronomii v cestovním ruchu v destinaci Šumava. Cílem práce je charakterizovat destinaci Šumava, analyzovat cestovní chování obyvatel České republiky a následně navrhnout subjekty působící v regionu Šumava pro vytvoření gastronomické stezky. V rámci uvedeného cíle jsou dále navrhnuta doporučení vedoucí ke zlepšení činnosti subjektů. První část práce se zabývá teoretickým vymezením cestovního ruchu, marketingu, gastronomie a destinačního managementu. Druhá část je zaměřena na výzkum, který byl prováděn metodou dotazníkového šetření. Po vyhodnocení výzkumu je navržena gastronomická stezka, která je sestavena pomocí subjektů působících v regionu Šumava. Následně jsou jednotlivé subjekty krátce charakterizovány a jsou navrženy doporučení vedoucí ke zlepšení.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted work is focused on Tourism and gastronomy in the Šumava destination. The aim of this thesis is to characterize the Šumava destination, to analyse the travel behaviour of the inhabitants of the Czech Republic and then to design entities operating in the Šumava region to create a gastronomic trail. Furthermore, recommendations for improving the activities of the entities are suggested under this objective. The first part of the thesis deals with the theoretical definition of tourism, marketing, gastronomy and destination management. The second part focuses on the research carried out by the questionnaire investigation method. After the evaluation of the research, a gastronomic trail is proposed, which is compiled by entities operating in the Šumava region. Subsequently, the individual entities are briefly characterized and recommendations leading to improvement are proposed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace-finalni verze-Matejkova.pdfPlný text práce3,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejkova_Jana_v.pdfPosudek vedoucího práce221,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejkova_Jana_o.pdfPosudek oponenta práce234,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejkova_J_p.pdfPrůběh obhajoby práce90,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38396

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.