Title: | Gastronomie jako prvek rozvoje cestovního ruchu v destinaci Šumava |
Other Titles: | Gastronomy as an element of turism development in the Šumava destination |
Authors: | Matějková, Jana |
Advisor: | Ovesleová Hana, Mgr. Ph.D. |
Referee: | Janeček Petr, Ing. Ph.D. |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/38396 |
Keywords: | cestovní ruch;marketing;destinace;region šumava;gastronomie |
Keywords in different language: | tourism;marketing;destination;region šumava;gastronomy |
Abstract: | Předložená práce je zaměřena na gastronomii v cestovním ruchu v destinaci Šumava. Cílem práce je charakterizovat destinaci Šumava, analyzovat cestovní chování obyvatel České republiky a následně navrhnout subjekty působící v regionu Šumava pro vytvoření gastronomické stezky. V rámci uvedeného cíle jsou dále navrhnuta doporučení vedoucí ke zlepšení činnosti subjektů. První část práce se zabývá teoretickým vymezením cestovního ruchu, marketingu, gastronomie a destinačního managementu. Druhá část je zaměřena na výzkum, který byl prováděn metodou dotazníkového šetření. Po vyhodnocení výzkumu je navržena gastronomická stezka, která je sestavena pomocí subjektů působících v regionu Šumava. Následně jsou jednotlivé subjekty krátce charakterizovány a jsou navrženy doporučení vedoucí ke zlepšení. |
Abstract in different language: | The submitted work is focused on Tourism and gastronomy in the Šumava destination. The aim of this thesis is to characterize the Šumava destination, to analyse the travel behaviour of the inhabitants of the Czech Republic and then to design entities operating in the Šumava region to create a gastronomic trail. Furthermore, recommendations for improving the activities of the entities are suggested under this objective. The first part of the thesis deals with the theoretical definition of tourism, marketing, gastronomy and destination management. The second part focuses on the research carried out by the questionnaire investigation method. After the evaluation of the research, a gastronomic trail is proposed, which is compiled by entities operating in the Šumava region. Subsequently, the individual entities are briefly characterized and recommendations leading to improvement are proposed. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace-finalni verze-Matejkova.pdf | Plný text práce | 3,98 MB | Adobe PDF | View/Open |
Matejkova_Jana_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 221,85 kB | Adobe PDF | View/Open |
Matejkova_Jana_o.pdf | Posudek oponenta práce | 234,64 kB | Adobe PDF | View/Open |
Matejkova_J_p.pdf | Průběh obhajoby práce | 90,76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/38396
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.