Název: Rakouská skupina Granada na pomezí stylu mezi vídeňskou a štýrskou hudbou
Další názvy: The Austrian band Granada between Grazer and Wienerlied
Autoři: Mašková, Anna
Vedoucí práce/školitel: Ehrenmüller Jürgen, Mag. phil.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38789
Klíčová slova: granada;thomas petritsch;wienerlied;grazerlied;austropop;dialekt;bairisch;wienerisch;steirisch
Klíčová slova v dalším jazyce: granada;thomas petritsch;wienerlied;grazerlied;austropop;dialect;bairisch;wienerisch;steirisch
Abstrakt: Tématem této práce je rakouská hudební skupina Granada, která se svou tvorbou řadí na pomezí vídeňské a štýrské hudby. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán žánr Vídeňské písně, pro který je typický rakouský dialekt. Z toho důvodu je další kapitola věnována rakouským dialektům. Mezi lety 1970 - 1980 se v Rakousku vyvíjí nový hudební směr Austropop. Existuje několik názorů, že i hudební skupina Granada patří k tomuto období. Další kapitola je věnována právě Austropopu. V neposlední řadě je zde také kapitola, která představuje samotnou hudební skupinu Granada a její činnost. V praktické části jsou rozebrány všechny texty z prvního alba s názvem Granada. Pro lepší zodpovězení hypotéz a cílů byly provedeny rozhovory se studenty z Grazu a s hlavním představitelem skupiny Granada Thomasem Petritschem.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor thesis is an Austrian Band Granada between Grazer and Wienerlied. The thesis has two parts the theoretical and practical part. In the theoretical part is described the genre Wienerlied. The typical sign of Wienerlied is the Austrian dialect, that's why is the next part devoted to dialects in Austria. For the Austrian music is the time period from 1970s to 1990s very famous. It is called Austropop. There are several clues, that even the band Granada belongs to this time period. The next chapter is dedicated to Austropop. Last but not least is the chapter, which introduces the band Granada on it own and its work as well. In the practical part there are analysed all the lyrics from the first album called Granada. For better understanding of hypothesis and aims of the thesis there were accomplished interviews with the Graz students and with the lead singer from the band Granada Thomas Petritsch.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KNJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Die_osterreichische _Band_Granada_zwischen_Grazer-und_Wienerlied.pdfPlný text práce2,59 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maskova_VP.pdfPosudek vedoucího práce396,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maskova_OP.pdfPosudek oponenta práce202 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maskova_obh.pdfPrůběh obhajoby práce257,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38789

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.