Název: Tvorba postprocesoru pro stroj DMC125DuoBlock z prostředí Inventor HSMpro
Další názvy: Creating a postprocessor for DMC125DuoBlock from Inventor HSMpro
Autoři: Touš, Václav
Vedoucí práce/školitel: Milsimerová Aneta, Ing. Ph.D.
Oponent: Kroft Luboš, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39315
Klíčová slova: postprocesor;nc programování;inventorhsmpro;kinematika stroje;řídící systém;pětiosé obrábění;millplus;javascript nc kód;generování kódu;strategie obrábění;proměnné;cyklus;cl data;nástroj;stroj obrobek.
Klíčová slova v dalším jazyce: postprocessor;nc programming;inventorhsmpro;machine kinematics;control system;5 axis machining;millplus;javascript nc code;code generation;machining strategy;variables;cycle;cl data;tool;machine workpiece.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá tvorbou postprocesoru pro automatizované zpracování NC kódu. Konkrétně jsou zmapovány možnosti tvorby postprocesoru v systému InventorHSMpro. V tomto systému je tvořen postprocesor pro pětiosý soustružnickoobráběcí stroj DuoBlock s řídicím systémem MillPlusIT 5.30. Výsledkem práce je plně funkční, otestovaný postprocesor umožňující i souběžné pětiosé obrábění, který je uzpůsoben požadavkům obsluhy stroje, využití cyklů sond, možnost ručního programování v prostředí SW a generování podprogramů.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the creation of postprocessor for automated NC code processing. Specifically, the possibilities of creating the postprocessor in the InventorHSMpro system are mapped. This system consists of a postprocessor for a 5-axis DuoBlock lathe machine with a MillPlusIT 5.30 control system. The result of this work is a fully functional, tested postprocessor enabling simultaneous 5-axis machining, which is adapted to the requirements of the machine operator, the use of probe cycles, the possibility of manual programming in the SW environment and the generation of subroutines.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Tvorba postprocesoru pro stroj DMC125DuoBlock z prostredi InventorHSMpro.pdfPlný text práce3,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodnoceni BP_Tous.PDFPosudek vedoucího práce246,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Oponentni posudek BP_Tous.PDFPosudek oponenta práce520,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Obhajoba BP_Tous.PDFPrůběh obhajoby práce189,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39315

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.