Název: Činnost politických stran na místní a regionální úrovni
Další názvy: Political parties and their activities at local and regional level
Autoři: Dubský, Štěpán
Vedoucí práce/školitel: Valeš Lukáš, Doc. PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40589
Klíčová slova: politický systém;politická strana;činnost;politický marketing;kampaň;volby;komunální politika;ods
Klíčová slova v dalším jazyce: political system;political party;activity;political marketing;campaign;elections;municipal politics;ods
Abstrakt: Při zadávání diplomové práce jsem si vybral téma "Politické strany a jejich aktivity na místní a regionální úrovni". Politické strany jsou subjekty, jejichž prostřednictvím se občané demokratických států účastní vlády. Tato diplomová práce se zabývá politickými stranami působícími na místní a regionální úrovni. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je věnována interpretaci politických systémů a politických režimů, ve kterých dochází k formování a činnosti politických stran. Teoretická část dále obsahuje vysvětlení činnosti politických stran na národní a místní úrovni. Hlavními aktivitami politických stran jsou politický marketing, volební kampaně a koaliční formace po volbách. Praktická část je věnována konkrétní politické straně - ODS, jejímu založení a činnosti na národní úrovni a následně i na místní úrovni - ve městě Plzni.
Abstrakt v dalším jazyce: As entering of my diploma thesis I chose the topic of a "Political parties and their activities at local and regional level". Political parties are entities through which citizens of democratic states participate in government. This diploma thesis deals with political parties operating at local and regional level. The thesis is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part is devoted to the interpretation of political systems and political regimes in which the formation and activities of political parties occur. Furthermore, the theoretical part includes an explanation of the activities of political parties at the national and local level. The main activities of political parties are political marketing, election campaigning and coalition formation after the elections. The practical part is devoted to the specific political party - ODS, its establishment and activities on a national level and subsequently also at the local level - in the city of Pilsen.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Cinnost politickych stran.pdfPlný text práce1,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dubsky M - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce412,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dubsky M - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce724,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dubsky M - protokol DP.pdfPrůběh obhajoby práce299,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40589

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.