Název: (Re)konstrukce autentického prožitku při turistických cestách v přírodě
Další názvy: (Re)construction authentic experience while hiking trips in nature
Autoři: Truhlářová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Pařízková Alena, Mgr. Ph.D.
Oponent: Kobes Tomáš, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41145
Klíčová slova: autenticita;existenciální autenticita;modernita;turismus;komunita;budování identity;tělesné pocity
Klíčová slova v dalším jazyce: authenticity;existential authenticity;modernity;tourism;community;self making;body feelings
Abstrakt: Cílem práce je (re)konstrukce a (re)konceptualizace existenciálního autentického prožitku obecně a také z perspektivy jednotlivých respondentů. Práce je teoreticky zakotvena v rámci stěžejního přístupu sociologie turismu a to pomocí kontextového pojetí modernity, podle kterého jsme přišli o autenticitu v každodenního života. Vycházím z postmodernistického přístupu, který nahlíží na autentičnost jako na existenciální stav/okamžik praveného já, aktivovaný turistickými aktivitami. Jedná se o kvalitativní analýzu pomocí hloubkových rozhovorů. Struktura analytické čísti diplomové práce je rámována existenciálními autentickým prožitky v kontextu života jedince, zjištěnými závěry vnitřní a mezilidské autenticity a klíčovými faktory prožitku, které jsem identifikovala v rámci analýzy získaných dat.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis seeks to (re)construct and (re)conceptualize existentially authentic experiences, both in general, and from the perspective of individual respondents. The work is theoretically grounded in the sociology of modern tourism. My position is ambivalent towards modernity, which has effaced the authenticity of everyday life. Rather, I adopt a postmodern perspective and take authenticity to be an existential condition - a momentary recognition of the true self, which is activated by authentic activities. This work presents a qualitative analysis enabled by in-depth interviews. The structure of the analytical component of this thesis comprises a description of existentially authentic experiences in the life of an individual, my findings regarding the authenticity of inner and interpersonal life, and the key experiential factors identified through the analysis of my data.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Truhlarova Katerina.pdfPlný text práce482,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
opdp_Truhlarova.pdfPosudek oponenta práce96,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_posudek_Truhlarova.pdfPosudek vedoucího práce103,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Truhlarova.PDFPrůběh obhajoby práce212,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41145

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.