Název: Autorská kniha na téma Kuchařka
Další názvy: Authors book on the theme of Cookbook
Autoři: Hrubešová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Soukupová Petra, MgA. Mgr.
Oponent: Kocman Jan, MgA. Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41968
Klíčová slova: dětská kuchařka;medvědí kuchařka;autorská kniha;kuchařka;recepty;pokrmy;jídlo;kniha;děti;medvědi.
Klíčová slova v dalším jazyce: children's book;cookbook of bears;author's book;cookbook;recipes;food;dishes;book;children;bears.
Abstrakt: Rozhodla jsem se vytvořit jako svou bakalářskou práci autorskou knihu, konkrétně dětskou kuchařku. Kuchařku pro děti jsem si vybrala z mnoha důvodů: 1. Od malička mám ráda pečení a vaření a vždy jsem ráda rodičům v kuchyni pomáhala. 2. V knihkupectvích je dětských kuchařek opravdu málo, což je dle mého škoda. 3. Chtěla jsem propojit činnost rodičů a dětí, aby trávili více času pospolu. Ilustrace jsem pojala jinak, než jako v běžných kuchařkách, kde je pokrm pouze nafocen. Chtěla jsem zapojit dětskou představivost, aby si v hlavě samy představily, jak výsledný pokrm bude vypadat. Ilustrace jsem vytrhávala/vystříhávala z barevných a ručně vyrobených papírů a poté dle potřeby dobarvila a poslepovala do výsledných tvarů. Ruční papíry v knize znázorňují kuchyňskou linku, nádobí nebo některé části pokrmů. Recepty jsou proloženy dvoustránkovými ilustracemi a to z důvodu, aby odlehčili textu. Kuchařku jsem proložila i hrami/omalovánkami pro děti, aby kniha byla pro děti více zajímavá. Hlavními postavami, které provádí celou kuchařkou, jsou medvědi.
Abstrakt v dalším jazyce: I decided to do a children's cookbook as my bachelor's thesis because i love cooking and baking. The book is composed of ilustrations of food and text. I made whole ilustrations from paper. I made handmade paper and colored the paper as I needed, then I made from the paper illustrations which you can see in the book. In addition to recipes, you will also find coloring books or a game with food in this cookbook. I wanted to create a book for children that would interest them and entertain them. The book has 59 pages and is 21x21 cm in size.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Hrubesova_Kristyna oprava.pdfPlný text práce3,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
HRUBESOVA.docxPosudek vedoucího práce39,5 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
HRUBESOVA_0.docxPosudek oponenta práce39,64 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
HRUBESOVA.pdfPrůběh obhajoby práce303,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41968

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.