Název: Návrh vozidla inspirovaného vozidlem Velorex
Další názvy: Car design - inspired by Velorex
Autoři: Vítek, Jan
Vedoucí práce/školitel: Siebert Petr, Ing.
Oponent: Pelikán Petr, MgA. Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/42057
Klíčová slova: velorex;auto;automobil;vozidlo;redesign;transport;tříkolka;město;městská mobilita
Klíčová slova v dalším jazyce: velorex;car;automobile;car design;vehicle;transport;redesign;city;three-wheel;city mobility
Abstrakt: Téma mé bakalářské práce je design tříkolového vozu, který se snaží inspirovat Československým vozidlem Velorex, vyráběném v letech 1951-1971. Hlavní myšlenkou je malý elektrický a cenově dostupný automobil pro lepší mobilitu ve městech. Hlavní cíl byl vytvořit návrh vozidla, které bude funkční v souznění s designem a hlavní inspirace vycházela z návrhu původního tříkolového Velorexu. Chtěl jsem docílit také toho, aby můj návrh respektoval návrh původní. Snažil jsem se ve své práci vytáhnout z původního návrhu hlavně dobré myšlenky a prvky, případně je i zlepšit a zjednodušit nebo přizpůsobit dnešní době. Rozvíjel jsem zejména myšlenku malého levného tříkolového vozidla. Novým návrhem exteriéru jsem zachoval některé prvky jako tři kola, dva jezdce v kabině a dodržel jsem téměř stejné rozměry vozidla, aby nebylo příliš velké do městských ulic.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of my bachelor's thesis is design of a three-wheeled car, which is inspired by the Czechoslovak vehicle - Velorex manufactured in 1951-1971. The main idea is a small electric and affordable car for better mobility in the cities. The main goal was to design a vehicle that will work in harmony with the design and the main inspiration was based on the design of the original three-wheeled Velorex. I wanted to make sure that my proposal respected the original proposal. In my work, I tried to print out great ideas and elements from the original design and tried to improve and simplify or adapt them for nowadays. In particular, I developed the idea of a small affordable three-wheeled vehicle. I designed mainly the exterior, preserved elements such as three wheels, two riders in the cab and small dimensions of the vehicle so that it would not be too big for the city streets.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Vitek_Jan.pdfPlný text práce5,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vitek_v.docxPosudek vedoucího práce40,98 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Vitek_o.pdfPosudek oponenta práce542,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vitek.pdfPrůběh obhajoby práce262,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42057

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.