Title: Rozvoj manipulace s různými druhy náčiní a dalšími předměty u dětí v předškolním věku (videoprogram)
Other Titles: Development of handling with various types of hand apparatus and other tools by preschool children (video program)
Authors: Wabneggerová, Eliška
Advisor: Kavalířová Gabriela, Mgr. Ph.D.
Referee: Špottová Petra, Mgr. Ph.D.
Issue Date: 2021
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45253
Keywords: manipulace;pohyb;náčiní;hra;předškolní věk
Keywords in different language: manipulation;movement;tools;game;preschool age
Abstract: Bakalářská práce se zabývá rozvojem manipulace s různými druhy náčiní a dalšímí předměty u dětí předškolního věku. Cílem práce bylo vytvoření videoprogramu, který obsahuje soubor cvičení s různým náčiním, všedními, ale i nevšedními pomůckami využitelných jak při řízených pohybových aktivitách v mateřské škole, tak při rozvoji manipulace doma. Teoretická východiska charakterizují vývoj dítěte v předškolním věku s důrazem na motorický vývoj. Obsahují také popis Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a informaci o manipulačních dovednostech dětí předškolního věku. Praktická část obsahuje technický scénář videoprogramu, který je rozdělen na kapitoly dle druhů náčiní a pomůcek.
Abstract in different language: The bachelor's thesis deals with the development of manipulation with specific types of tools and other objects in preschool children. The aim of the work was to create a video program that contains a set of exercises with various tools, everyday but also unusual aids usable both in controlled physical activities in kindergarten and in the development of manipulation at home. Theoretical background characterizes the development of a child in preschool age with emphasis on motor development. They also contain a description of the Framework Educational Program for Preschool Education and information on the handling skills of preschool children. The practical part contains the technical scenario of the video program, which is divided into chapters according to the types of tools and aids.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Wabneggerova.pdfPlný text práce1,57 MBAdobe PDFView/Open
Wabneggerova E. - VP.pdfPosudek vedoucího práce172,35 kBAdobe PDFView/Open
Wabneggerova E. - OP.pdfPosudek oponenta práce0 BAdobe PDFView/Open
Wabneggerova E..pdfPrůběh obhajoby práce40,61 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/45253

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.