Název: Veřejné užívání pozemních komunikací
Další názvy: Public use of roads
Autoři: Opavová, Klára
Vedoucí práce/školitel: Balounová Jana, JUDr. Ph.D.
Oponent: Stejskal Vojtěch, Doc. JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48586
Klíčová slova: veřejné užívání;veřejné užívání pozemních komunikací;pozemní komunikace;přestupek;zvláštní užívání;obecné užívání
Klíčová slova v dalším jazyce: public use;public use of roads;roads;offense;special use;general use
Abstrakt: Tématem diplomové práce je veřejné užívání pozemních komunikací. První kapitola se věnuje veřejnému užívání v obecné rovině, jelikož se jedná o ústřední problematiku této práce. Dále je v práci pojednáváno o pozemních komunikacích, přičemž ty jsou zde vymezeny a kategorizovány podle zákona č. 13/1997 Sb., zákon o pozemních komunikacích. Následující kapitola se věnuje institutu obecného veřejného užívání ve vztahu k pozemním komunikacím. Obecné užívání je zde vymezeno a současně jsou uvedena i jeho omezení a možnost rozšíření. Stejně tak je zde věnována pozornost problematice zpoplatnění obecného užívání pozemních komunikací, když zpoplatnění tohoto užívání je spíše výjimkou. Další část je zaměřena na zvláštní užívání pozemních komunikací. V této části je uvedeno co je považováno za zvláštní užívání pozemních komunikací a za jakých podmínek k němu dochází. Poslední část práce se věnuje přestupkům spojených s užíváním pozemních komunikací.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of the diploma thesis is the public use of roads. The first chapter deals with public use in general, as it is a central issue of this work. Furthermore, the thesis deals with roads, which are defined and categorized according to Act No. 13/1997 Coll., The Roads Act. The following chapter deals with the institute of general public use in relation to roads. General use is defined here and at the same time its limitations and the possibility of extension are stated. Likewise, attention is paid to the issue of charging for general road use, when charging for such use is rather an exception. The next part is focused on the special use of roads. This section sets out what is considered a special use of the road and the conditions under which it occurs. The last part of the work deals with offenses associated with the use of roads.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova-prace-Opavova-Klara.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Opavova-Balounova.pdfPosudek vedoucího práce356,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Opavova-Stejskal.pdfPosudek oponenta práce269,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Opavova-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce500,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48586

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.