Title: Veřejné užívání pozemních komunikací
Other Titles: Public use of roads
Authors: Opavová, Klára
Advisor: Balounová Jana, JUDr. Ph.D.
Referee: Stejskal Vojtěch, Doc. JUDr. Ph.D.
Issue Date: 2022
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48586
Keywords: veřejné užívání;veřejné užívání pozemních komunikací;pozemní komunikace;přestupek;zvláštní užívání;obecné užívání
Keywords in different language: public use;public use of roads;roads;offense;special use;general use
Abstract: Tématem diplomové práce je veřejné užívání pozemních komunikací. První kapitola se věnuje veřejnému užívání v obecné rovině, jelikož se jedná o ústřední problematiku této práce. Dále je v práci pojednáváno o pozemních komunikacích, přičemž ty jsou zde vymezeny a kategorizovány podle zákona č. 13/1997 Sb., zákon o pozemních komunikacích. Následující kapitola se věnuje institutu obecného veřejného užívání ve vztahu k pozemním komunikacím. Obecné užívání je zde vymezeno a současně jsou uvedena i jeho omezení a možnost rozšíření. Stejně tak je zde věnována pozornost problematice zpoplatnění obecného užívání pozemních komunikací, když zpoplatnění tohoto užívání je spíše výjimkou. Další část je zaměřena na zvláštní užívání pozemních komunikací. V této části je uvedeno co je považováno za zvláštní užívání pozemních komunikací a za jakých podmínek k němu dochází. Poslední část práce se věnuje přestupkům spojených s užíváním pozemních komunikací.
Abstract in different language: The topic of the diploma thesis is the public use of roads. The first chapter deals with public use in general, as it is a central issue of this work. Furthermore, the thesis deals with roads, which are defined and categorized according to Act No. 13/1997 Coll., The Roads Act. The following chapter deals with the institute of general public use in relation to roads. General use is defined here and at the same time its limitations and the possibility of extension are stated. Likewise, attention is paid to the issue of charging for general road use, when charging for such use is rather an exception. The next part is focused on the special use of roads. This section sets out what is considered a special use of the road and the conditions under which it occurs. The last part of the work deals with offenses associated with the use of roads.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KSP)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplomova-prace-Opavova-Klara.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFView/Open
DP-Opavova-Balounova.pdfPosudek vedoucího práce356,49 kBAdobe PDFView/Open
DP-Opavova-Stejskal.pdfPosudek oponenta práce269,18 kBAdobe PDFView/Open
DP-Opavova-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce500,39 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/48586

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.