Title: Teorie a metodika bruslení na 1. stupni ZŠ
Other Titles: Theory and Methodology of Ice Skating at Primary Schools
Authors: Turhobr, Pavel
Advisor: Valach Petr, Mgr. Ph.D.
Referee: Kalistová Petra, Mgr.
Issue Date: 2022
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48705
Keywords: klíčová slova: bruslení;technika;metodika nácviku;výuka;učitel;žák 1. stupně zš
Keywords in different language: keywords: ice-skating;technique;methodology of practice;lesson;teacher;primary school student
Abstract: Cílem diplomové práce bylo vytvořit metodický materiál o základech bruslení pro učitele prvního stupně základní školy, navrhnout vhodná cvičení pro osvojení a zdokonalení dovednosti bruslení u žáků 1. stupně základní školy. Na základě prostudované literatury, konzultacích s trenéry a vlastních trenérských a hráčských zkušeností jsem vytvořil základní metodický materiál a navrhl vhodná cvičení, které se týkají výuky základního bruslení na 1. stupni základní školy. Navržená metodická řada se zásobníkem cvičení má danou posloupnost, která musí být dodržována. Diplomová práce poskytuje veškeré informace týkající se výuky základního bruslení doplněné obrázkovým materiálem a seznamem chyb. Všechny kapitoly diplomové práce mohou být návodem nebo inspirací pro učitele, kteří se rozhodnou vyučovat techniku základního bruslení.
Abstract in different language: The purpose of the thesis was to create a methodical material for primary school teachers on how to teach the basics of ice-skating and to put together an exercise plan for primary school students to learn ice-skating and to further improve their ice-skating technique. This was designed based on reviewing literature on the subject, consultations with coaches and my experience as an ice-hockey player and an ice-hockey coach. The proposed exercise plan has been put together in a specific order that is important to follow. The thesis provides information on how to teach the basics of ice-skating and includes pictures and lists potential mistakes. All chapters of the thesis can serve as a guide or inspiration for teachers who choose to teach the basics of ice-skating.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KTV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Turhobr_DP.pdfPlný text práce5,18 MBAdobe PDFView/Open
Turhobr - VP.pdfPosudek vedoucího práce114,92 kBAdobe PDFView/Open
Turhobr - OP.pdfPosudek oponenta práce189,46 kBAdobe PDFView/Open
Turhobr.pdfPrůběh obhajoby práce42,16 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/48705

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.