Název: Inteligentní osvětlení interiéru
Další názvy: Intelligent Interior Lighting
Autoři: Rejzek, Patrik
Vedoucí práce/školitel: Raková Lenka, Ing. Ph.D.
Oponent: Hromádka Miroslav, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48925
Klíčová slova: rodinný dům;osvětlovací soustava;návrh osvětlení;osvětlenost;činitel denní osvětlenosti;jas;svítidlo;světelný zdroj;teplota chromatičnosti;činitel podání barev;cirkadiánní rytmy;zraková pohoda.
Klíčová slova v dalším jazyce: family house;lighting system;lighting design;light intensity;daylight factor;brightness;luminaire;light source;color temperature;color rendering index;circadian rhythm;visual comfort.
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit současný stav osvětlovací soustavy rodinného domu a následně vytvořit nový návrh osvětlovací soustavy pro tento rodinný dům s ohledem na biologické rytmy člověka a na vliv světla na tyto biorytmy. V teoretické části této bakalářské práce jsou uvedeny základní kvalitativní a kvantitativní parametry osvětlení, které je nutné zohlednit při návrhu osvětlovací soustavy. Součástí teoretické části práce je následně shrnutí dostupných technologií pro řízení osvětlovacích soustav. V praktické části je bakalářská práce zaměřena na návrh nové osvětlovací soustavy a její porovnání se stávající osvětlovací soustavou rodinného domu. V poslední kapitole této práce je energetické a ekonomické zhodnocení obou osvětlovacích soustav rodinného domu.
Abstrakt v dalším jazyce: The main purpose of this bachelor thesis is to evaluate the actual quality of family house lighting system, subsequently create a new family house lighting system design, with regarding the effect of light on human biological rhythms. Theoretical part of this bachelor thesis is given the basic qualitative and quantitative parameters of illumination that must be consider when designing a lighting system. The theoretical part of this thesis also includes a summary of available technologies for lighting systems regulation. Practical part is focused on the new lighting system and comparison with the existing one. The last chapter of this work is focused energy and economic evaluation of both lighting systems of family house.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Rejzek_inteligentni_osvetleni_interieru.pdfPlný text práce4,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce50,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce48,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce35,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48925

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.