Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorVach Gabriel, Doc. MgA.
dc.contributor.authorČápová, Magdaléna
dc.contributor.refereeNováková Markéta, Mgr. art. ArtD.
dc.date.accepted2022-6-20
dc.date.accessioned2022-07-18T22:34:05Z-
dc.date.available2021-5-31
dc.date.available2022-07-18T22:34:05Z-
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-4-29
dc.identifier88653
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/49116-
dc.description.abstractMyšlenkou mé práce bylo vytvořit set nádobí, které vyhovuje všem technickým požadavkům provozu a zároveň má vysokou estetickou hodnotu. Při servírování pokrmu vnímáme nádobí často jen jako vedlejší uživatelský prostředek. Podvědomě nás však ovlivňuje. Jak se říká, jíme i očima. Dobře zvolená nádoba může jídlo pozvednout na vyšší úroveň. Set tvoří talíř na hlavní chod, dezertní talířek, misky na polévku ve dvou velikostech a tzv. buddha bowl. Dalším z mých cílů bylo dodržet vhodnou tloušťku střepu a snadnou stohovatelnost, a veškerá kritéria, která k provozu patří. V dnešní době je těžké konkurovat masové výrobě. Velké množství věcí je dostupné za nízkou cenu. Rozhodla jsem se vytvořit kolekci, která v sobě má neopakovatelnost, originalitu a živost. Bude v ní znát ruční práce a proces tvorby, které sériová výroba nemůže nahradit.cs
dc.format27 s. (13 743)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectsada nádobícs
dc.subjectruční prácecs
dc.subjectřemeslocs
dc.subjectporceláncs
dc.subjectmiskacs
dc.titleDESIGN SITE-SPECIFICcs
dc.title.alternativeDESIG SITE-SPECIFICen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBcA.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara
dc.thesis.degree-programVýtvarná umění
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedI would like to create a set of dishes that meets all the technical requirements of the operation and at the same time has a high aesthetic value. When serving a dish, we often perceive it only as a side thing. However, it subconsciously affects us. As they say, we also eat with our eyes. A well-chosen container can elevate food to a higher level. When designing a series of dishes for operation, I had to consider the way it would be handled. I opted for porcelain casting, due to its high sintering and abrasion resistance. It is also very suitable from a hygienic point of view. At the same time, I didn't want to work only with classic white porcelain. He looked too cold and impersonal. My goal was to give him liveliness and a handprint that will breathe the product into the soul. So II connected the unconnected, porcelain and red clay. Absolute opposites and materials that I like to work with. I like how everyone is different and has their qualities. I tried to use the best of both of them. The strength and hardness of porcelain and the pleasant earthiness and warmth of clay. Nowadays, it is difficult to compete with mass production. Lots of things are available at a low price. My idea is to create a collection that has uniqueness, originality and liveliness. He will know handicrafts and craftsmanship.en
dc.subject.translatedhand madeen
dc.subject.translatedcraften
dc.subject.translatedceramicsen
dc.subject.translatedbowlen
dc.subject.translatedporcelainen
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Capova_Magdalena_.pdfPlný text práce4,6 MBAdobe PDFView/Open
Capova_o.docxPosudek oponenta práce42,27 kBMicrosoft Word XMLView/Open
Capova_v.docxPosudek vedoucího práce41,55 kBMicrosoft Word XMLView/Open
Capova.pdfPrůběh obhajoby práce411,78 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/49116

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.