Název: Hodnocení potenciálu příhraničních oblastí pro rozvoj cestovního ruchu
Další názvy: Evaluation of the potential of border areas for the development of tourism
Autoři: Šuňalová, Radka
Vedoucí práce/školitel: Janeček Petr, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Pichlík Lukáš, Ing.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52372
Klíčová slova: cestovní ruch;karlovarský kraj;lázně;lázeňský trojúhelník
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism;karlovy vary region;spa;the spa triangle;supply;demand
Abstrakt: Tato kvalifikační práce je zaměřena na hodnocení potenciálu Karlovarského kraje pro rozvoj cestovního ruchu. V teoretické části jsou zpracovány základní informace o vybrané oblasti, a posléze je oblast charakterizovaná z hlediska lokalizačních, selektivních a realizačních předpokladů. Součástí následné praktické části je nabídka atraktivit, jež byla dále hodnocena. Dále jsou v praktické části prezentovány výsledky z dotazníkového šetření, prostřednictvím kterého proběhl sběr dat vztahujících se k poptávce po atraktivitách a aktivitách v kraji. Dotazníkové šetření bylo zaměřené na respondenty žijící mimo Karlovarský kraj. Na závěr jsou představeny nedostatky vyplývající z provedených analýz a navržena jejich řešení pro možný rozvoj cestovního ruchu.
Abstrakt v dalším jazyce: This qualification thesis focuses on the evaluation of the potential of the Karlovy Vary Region for the development of tourism industry. In the theoretical part, basic information about the selected area is elaborated, and then the area is characterized in terms of locational, selective and implementation prerequisites. The subsequent practical part includes the offer of attractions, which was further evaluated. Furthermore, the practical part presents the results from the questionnaire survey, through which data related to the demand for attractions and activities in the region were collected. The questionnaire survey was aimed at respondents living outside the Karlovy Vary Region. In conclusion, the shortcomings resulting from the analyses carried out are presented and their solutions for the possible development of tourism are proposed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Sunalova_Hodnoceni-potencialu-prihranicnich-oblasti-pro-rozvoj-cestovniho-ruchu.pdfPlný text práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sunalova_Radka_v.pdfPosudek vedoucího práce120,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
sunalova_radka_o.pdfPosudek oponenta práce190,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52372

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.