Název: Výrobky ze sádry s podzimní tématikou v MŠ
Další názvy: Products from a set with an autumn theme in Kindergarten
Autoři: Zábranská, Adéla
Vedoucí práce/školitel: Simbartl Petr, PhDr. Ph.D.
Oponent: Homutová Eliška, Mgr. et Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/54126
Klíčová slova: sádra;výrobky;práce se sádrou;lékařská sádra;modelářská sádra;návrh;realizace;děti
Klíčová slova v dalším jazyce: plaster;products;work with plaster;medical plaster;modeling plaster;design;implementation;children
Abstrakt: Bakalářská práce skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické části. V první části obecně představuji výtvarné činnosti, do kterých spadá i práce se sádrou a jejich přínos pro děti v mateřské škole. Následně se zabývám samotným materiálem, sádrou. Představuji zde stručně historii sádry, její charakteristické vlastnosti, to jak a kde se sádra využívá, jak se připravuje, jak bezpečně se sádrou pracovat a způsoby práce se sádrou. Dále se rozepisuji o zařazení využití sádry v mateřské škole v kontextu Školního vzdělávacího programu (ŠVP) a Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání (RVP PV). Nadále celkově představuji svůj projekt, připravila jsem si celkem 7 návrhů s podzimní tématikou ze sádry a pokusila se jich s dětmi, co nejvíce stihnout, dále představuji postup a potřebné pomůcky pro realizaci návrhů. Praktická část obsahuje realizaci mého projektu. Popisuji zde realizované návrhy výrobků ze sádry, konkrétněji - jak dlouho trvá vyhotovení výrobku, co je k jeho realizaci potřeba, jak jsem postupovala při realizaci, zda se něco nepovedlo, a tak dále.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis consists of two parts, a theoretical and a practical part. In the first part, I present art activities in general, which also include plaster work and their benefits for children in kindergarten. Subsequently, I deal with the material itself, plaster. Here I briefly present the history of plaster, its characteristic properties, how and where plaster is used, how it is prepared, how to work safely with plaster and methods of working with plaster. Next, I elaborate on the inclusion of the use of plaster in kindergarten in the context of the School Education Program (ŠVP) and the Framework Education Program for Preschool Education (RVP PV). I continue to present my project as a whole, I prepared a total of 7 designs with an autumn theme made of plaster and tried to complete as many of them as possible with the children. The practical part includes the implementation of my project. Here I describe the realized designs of plaster products, more specifically - how long it takes to create the product, what is needed to realize it, how I proceeded during the realization, whether something went wrong, and so on.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - vyrobky ze sadry s podzimni tematikou v MS.pdfPlný text práce1,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce60,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce60,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zabranska protokol.pdfPrůběh obhajoby práce302,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54126

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.