Název: Analýza nákladů a výnosů vybraného ekonomického subjektu
Další názvy: Cost-benefit analysis of a selected economic entity
Autoři: Pezlová, Eva
Vedoucí práce/školitel: Palacká Alena, Ing. Ph.D.
Oponent: Komorousová Veronika, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56054
Klíčová slova: náklady;výnosy;zisk;rentabilita;výkaz zisku a ztráty;horizontální a vertikální analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: costs;revenues;profit;profitability;profit and loss statement;horizontal and vertical analysis
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je zhodnocení hospodaření vybraného podnikatelského subjektu. V první části je zpracována literární rešerše z odborných zdrojů, která je zaměřena na definici jednotlivých klíčových pojmů. Teoretická část zahrnuje deskripci nákladů, výnosů a výsledku hospodaření, která obsahuje jejich klasifikaci a využití. Nedílnou součástí je i popis vybraných ukazatelů finanční analýzy, a to konkrétně horizontální a vertikální analýzy a výkonnost podniku. V praktické části práce je představena společnost Panasonic Networks Czech, s. r. o., která je předmětem empirické části. Z vypracované analýzy absolutních ukazatelů vyplývají výkyvy ve struktuře nákladů a výnosů, které byly identifikovány ve sledovaném období. U zjištěných výsledků poměrových ukazatelů je následně provedena komparace s výkonností v daném odvětví. V závěru práce jsou uvedeny návrhy opatření, které vycházejí ze zjištění realizovaných analýz a poskytují zlepšení v oblasti budoucího řízení nákladů a výnosů.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor thesis is to evaluate the management of a selected business entity. In the first part, a literature search from professional sources is prepared, which is focused on the definition of individual key terms. The theoretical part includes a description of costs, revenues and profit and loss, which includes their classification and use. A description of selected financial analysis indicators, namely horizontal and vertical analysis and business performance, is also an integral part. In the practical part of the thesis, the company Panasonic Networks Czech, s. r. o. is introduced, which is the subject of the empirical part. From the developed analysis of absolute indicators, fluctuations in the structure of costs and revenues that were identified in the period under study are shown. The identified results of the ratio indicators are then compared with the performance of the industry. The thesis concludes with suggestions for action based on the findings of the analyses carried out and providing improvements in the area of future cost and revenue management.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Pezlova_BP_FEK_2024.pdfPlný text práce1,89 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Pezlova_VP.pdfPosudek vedoucího práce235,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Pezlova_OP.pdfPosudek oponenta práce129,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56054

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.