Název: Současná mikromobilita a aktivní mobilita ve vybraných evropských městech
Další názvy: Contemporary micromobility and active mobility in selected european cities
Autoři: Cerha, Matěj
Vedoucí práce/školitel: Klika David, Mgr.
Oponent: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56392
Klíčová slova: mikromobilita;aktivní mobilita;praha;udržitelnost;integrace
Klíčová slova v dalším jazyce: micromobility;active mobility;prague;sustainability;integration
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje analýze a srovnání současné mikromobility a aktivní mobility v Praze, Vídni a Kodani. Cílem studie je posoudit, jak tyto města integrují udržitelné dopravní systémy do svých urbanistických strategií a jaký vliv mají tyto systémy na kvalitu života obyvatel ve městech. Výzkum kombinuje revizi literatury s daty získanými z dotazníkového šetření mezi obyvateli Prahy, aby poskytl komplexní pohled na efektivitu a přijetí mikromobility a aktivní mobility. Práce identifikuje klíčové faktory, které vyžadují zlepšení, a navrhuje doporučení kvalitnější integrace mikromobility a aktivní mobility do městských dopravních systémů na základě potřeb občanů a plánů mobility. Tato studie přispívá k širší diskuzi o budoucnosti městské mobility a jejích dopadech z hlediska udržitelnosti měst.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis analyses and compares current micromobility and active mobility in Prague, Vienna and Copenhagen. The aim of the study is to assess how these cities are integrating sustainable transport systems into their urban strategies and what impact these systems have on the quality of life of urban residents. The research combines a literature review with data collected from a questionnaire survey of Prague residents to provide a comprehensive view of the effectiveness and adoption of micromobility and active mobility. The paper identifies key factors in need of improvement and proposes recommendations for better integration of micromobility and active mobility into urban transport systems based on citizens' needs and mobility plans. This study contributes to the wider debate on the future of urban mobility and its implications for urban sustainability.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Soucasna mikromobilita a aktivni mobilita ve vybranych evropskych mestech.pdfPlný text práce2,3 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Cerha VP.pdfPosudek vedoucího práce126,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Cerha OP.pdfPosudek oponenta práce123,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56392

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.