Title: Studie proveditelnosti vybraného projektu
Other Titles: Feasibility study of the selected project
Authors: Baier, Jakub
Advisor: Ircingová Jarmila, Ing. Ph.D.
Referee: Januška Martin, Doc. Ing. Ph.D.
Issue Date: 2024
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56436
Keywords: studie proveditelnosti;bps;bioplynová stanice;cba;analýza přínosů a nákladů;projekt;dotace;biomasa
Keywords in different language: feasibility study;bps (biogas plant);biogas station;cba (cost-benefit analysis);analysis of benefits and costs;project;subsidy;biomass
Abstract: Tato práce je zaměřena na vypracování studie proveditelnosti pro projekt výstavby bioplynové stanice. Zadavatelem práce je Jednotné zemědělské družstvo "Budovatel" se sídlem v Janovicích. Práce je rozdělena do několika kapitol. V první kapitole jsou vysvětleny teoretické pojmy. V druhé kapitole je představena studie proveditelnosti a její osnova. Ve třetí kapitole je představena analýza přínosů a nákladů (CBA) včetně její osnovy. Čtvrtá kapitola slouží pro představení podniku, projektu a představení možných druhů financování projektu. V poslední, páté kapitole, je vypracována studie proveditelnosti a jsou zde vypočtena jednotlivá kritéria, která slouží k rozhodnutí o efektivnosti projektu.
Abstract in different language: This work focuses on the elaboration of a feasibility study for the construction project of a biogas station. The client for this work is the Unified Agricultural Cooperative "Builder" based in Janovice. The work is divided into several chapters. The first chapter explains theoretical concepts. The second chapter introduces the feasibility study and its outline. The third chapter presents the cost-benefit analysis (CBA) along with its outline. The fourth chapter is dedicated to introducing the business, the project, and presenting possible types of project financing. In the last, fifth chapter, the feasibility study is prepared, and various criteria are calculated to decide on the project's effectiveness.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DP_Baier.pdfPlný text práce1,42 MBAdobe PDFView/Open
BAIER Jakub_o.pdfPosudek oponenta práce125,16 kBAdobe PDFView/Open
Baier_Jakub_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce219,28 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce39,02 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/56436

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.