Název: Průmysl 5.0 a jeho vliv na společnost
Další názvy: Industry 5.0 and it's impact on society
Autoři: Chval, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Edl Milan, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Trebuňa Peter, Prof. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56704
Klíčová slova: průmysl 5.0;průmysl 4.0;průmyslová revoluce;centralizace na člověka;udržitelnost;odolnost
Klíčová slova v dalším jazyce: industry 5.0;industry 4.0;industrial revolution;human-centricity;sustainability;resiliency
Abstrakt: Předmětem této práce je popis hlavních charakteristických znaků, hodnot a cílů Průmyslu 5.0. Tento trend staví na třech stěžejních pilířích: centralizace na člověka, udržitelnost a odolnost. V rámci práce je zmíněno několik společností, firem a projektů, které principy Průmyslu 5.0 různými způsoby naplňují, dále jsou popsány možné přístupy k této implementaci a na závěr shrnuty přínosy Průmyslu 5.0 pro společnost i průmysl samotný.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this thesis is to describe the main characteristics, values and objectives of the Industry 5.0. This trend builds upon three fundamental pillars: human-centricity, sustainability and resiliency. There are several enterprises, companies and projects implementing the principles of Industry 5.0 in different ways mentioned in the thesis, as well as the various approaches to the implementation. In the end, the benefits of Industry 5.0 for the society and the industry itself are summed up.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bakalářská práce (KPV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_CHVAL.pdfPlný text práce678,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG-TrebunaP-298547.pdfPosudek oponenta práce56,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG-EdlM-53680.pdfPosudek vedoucího práce57,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56704

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.