Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorBeneš Petr, Doc. Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorŠnábl, Šimon
dc.contributor.refereeBystrianský Martin, Ing. Ph.D.
dc.date.accepted2024-6-17
dc.date.accessioned2024-07-12T09:08:11Z-
dc.date.available2023-10-16
dc.date.available2024-07-12T09:08:11Z-
dc.date.issued2024
dc.date.submitted2024-5-23
dc.identifier96851
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/56728-
dc.description.abstractBakalářská práce obsahuje výsledky vlivu mořící lázně na vrubovou houževnatost oceli. Součástí bakalářské práce je teoretická část, ve které je provedena rešerše o daném tématu, praktická část, kde je proveden experiment působení zředěné HCl a H2SO4 o koncentraci 16 % při teplotách 20 °C a 60 °C na ocelový pružinový drát jakosti ČSN 14 260 po dobu působení 1 hodiny, 4 hodin, 8 hodin, 24 hodin a 48 hodin. V závěru je zhodnocen vliv teploty a působení mořících lázní na relativní snížení vrubové houževnatosti daných ocelových drátů.cs
dc.format68
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectvrubová houževnatost ocelics
dc.subjectmořící lázeňcs
dc.subjecthclcs
dc.subjecth2so4cs
dc.subjectčsn 14260cs
dc.titleVliv mořící lázně na vrubovou houževnatost ocelics
dc.title.alternativeThe influence of the pickling bath on the notch toughness of steelen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní
dc.thesis.degree-programStrojní inženýrství
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translated535 / 5 000 The bachelor's thesis contains the results of the influence of the pickling bath on the notch toughness of steel. The bachelor's thesis includes a theoretical part in which research is carried out on the given topic, a practical part in which an experiment is carried out on the effect of diluted HCl and H2SO4 with a concentration of 16% at temperatures of 20 °C and 60 °C on a steel spring wire of quality ČSN 14 260 after duration of action 1 hour, 4 hours, 8 hours, 24 hours and 48 hours. In the conclusion, the influence of temperature and the action of pickling baths on the relative reduction of the notch toughness of the given steel wires is evaluated.en
dc.subject.translatednotch toughness of steelen
dc.subject.translatedpickling bathen
dc.subject.translatedhclen
dc.subject.translatedh2so4en
dc.subject.translatedčsn 14 260en
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace- Snabl Simon.pdfPlný text práce2,96 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG-BenesP-96855.pdfPosudek vedoucího práce57,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG-BystrianskyM-267376.pdfPosudek oponenta práce67,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce39,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56728

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.