Název: Vymezení svobody projevu a potřeby regulace sociálních sítí
Další názvy: Defining freedom of speech and the need to regulate social networks
Autoři: Moravec, Alexander
Vedoucí práce/školitel: Pezl Tomáš, JUDr. Ph.D.
Oponent: Vokrojová Renáta, Mgr. et Mgr.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56937
Klíčová slova: svoboda projevu;regulace;sociální síť;argument svobody projevu;svobodný přístupu k informacím;cenzura;licence;autocenzura;právní řád;facebook;aplikace x;reddit
Klíčová slova v dalším jazyce: freedom of speech;regulation;social network;argument of freedom of speech;free access to information;censorship;license;self-censorship;legal framework;facebook;application x;reddit.
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na svobodu projevu a potřeby regulace na sociálních sítí. V práci je rozebráno, co je svoboda projevu, argumenty pro tuto svobodu, limity a cenzura. Práce také popisuje podmínky služeb sociálních sítí Facebook, Twitter a Reddit a následně je porovnává z hlediska svobody projevu. Součástí práce jsou dva judikáty na téma svoboda projevu a také výzkum, jehož účelem je zjištění podvědomí o svobodě projevu a jeho regulaci.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis focuses on freedom of speech and the need for regulation on social media platforms. The work examines what freedom of speech entails, arguments for this freedom, limitations, and censorship. It also describes the terms of service of social media platforms Facebook, Twitter, and Reddit, followed by a comparison in terms of freedom of speech. The thesis includes two legal precedents on the topic of freedom of speech as well as research aimed at understanding awareness of freedom of speech and its regulation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KUP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - svoboda projevu a potreba regulace socialnich siti.pdfPlný text práce1,42 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Moravec PE.docxPosudek vedoucího práce45,37 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Moravec VO.docPosudek oponenta práce42,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Moravec prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce317,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56937

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.