Title: Kartografická vizualizace volebních výsledků
Authors: Soukupová, Magdaléna
Advisor: Čerba Otakar, doc.Ing.Mgr. Ph.D.
Referee: Vybíral Tomáš, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2024
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/57317
Keywords: soubor map;tematická mapa;volební kartografie;volební mapa;volby;kartografický projekt;digitální inovační hub
Keywords in different language: map set;thematic map;electoral map;election cartography;election;cartographic project;digital innovation hub
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo vyhotovení uceleného souboru map zabývající se kartografickou vizualizací volebních výsledků a jeho následné publikování v prostředí Digitálního inovačního hubu. Mapy jsou zaměřeny na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky z roku 2021. Práce se v první části zabývá rešerší problematiky kartografické vizualizace voleb, následuje část zaměřená na uvedení do problematiky geografie voleb a tvorby map. V poslední části je na základě vyhodnocení rešerše popsána tvorba jednotlivých map a postup a publikování map na hub. Výsledkem práce je 15 map v digitální webové podobě publikované na hubu a v elektronické podobě ve formátu PDF.
Abstract in different language: The primary aim of this Bachelor Thesis was to create a complete map set dealing with cartographic visualization of electoral results and its subsequent publication in the environment of Digital Innovation Hub. The maps are designed for elections to Chamber of Deputies in the Parliament of the Czech Republic, 2021. The first Part of this work deals with the research of issues of cartographic visualization of elections. The middle part is focused on introduction concerning the problems of geography of elections and creation of maps. Finally, the author describes the creation of particular maps based on the - evaluation of the research including procedures and publishing maps on DIH. As a result of the work, there are 15 Maps in a digital form published on hub and in electronic form in PDF.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bacherlor´s works (KGM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TextBakalarskePrace.pdfPlný text práce4,9 MBAdobe PDFView/Open
PV_Soukupova.pdfPosudek vedoucího práce688,06 kBAdobe PDFView/Open
PO_Soukupova.pdfPosudek oponenta práce641,15 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,11 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/57317

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.