Název: Analýza potřebnosti probačních programů pro mladistvé klienty v Probační a mediační službě ČR v regionu Plzeň
Další názvy: Analysis of necessity of probation programmes for youthful clients in Probation and Mediation service of the Czech Republic in Pilsen region.
Autoři: Krejčová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Sedláčková, Veronika
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/5796
Klíčová slova: dítě;mládež;mladistvý;delikvence;kriminalita;trestný čin;provinění;recidiva;opatření ukládaná mladistvým;probační program
Klíčová slova v dalším jazyce: child;juvenile;adolescents;delinquency;crime;offense;offense;recidivism;measures imposed by juveniles;probation program
Abstrakt: Předmětem této diplomové práce je analýza potřebnosti probačních programů. Práce se zabývá trestnou činností dětí a mladistvých. Věnuje se rovněž podmínkám vzniku a rozvoje dětské delikvence a jejímu následnému řešení. Rovněž je zde snaha o přiblížení ukládání typů sankcí mladistvým pachatelům, mezi něž patří i probační programy. Jedním z hlavních cílů bylo zjištění míry recidivity ve vztahu k absolvovanému probačnímu programu mladistvým pachatelem. Jako hlavní výzkumná otázka byla stanovena: Jaká je efektivita probačních programů pro mládež z pohledu kriminální recidivy mladistvých pachatelů? Výsledky vybraného vzorku jsou porovnány s analýzou prováděnou v celorepublikovém měřítku, pomocí nichž je formulován závěr a návrhy a doporučení ke zvýšení efektivity probačních programů.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of this thesis is to analyze the need for probation programs. The work deals with the criminal activities of children and adolescents. He is also the conditions of formation and development of child delinquency and its subsequent solution. There is also an effort to approach saving and types of penalties on juvenile offenders , including the probation . One of the main goals was to determine the level of re-offending in relation to the juvenile probation absolvovanému offender. As the main research question was defined : What is the effectiveness of probation programs for youth in terms of criminal recidivism of juvenile offenders? Sample results are compared with the analysis carried out in a nationwide scale, which is formulated by finding and recommendations and proposals to increase the effectiveness of probation programs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE.pdfPlný text práce1,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krejcova VP.pdfPosudek vedoucího práce47,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krejcova OP.pdfPosudek oponenta práce26,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krejcova O.pdfPrůběh obhajoby práce10,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5796

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.