Název: Využití vypravování příběhů v hodinách anglického jazyka na prvním stupni základních škol se zaměřením na prezentaci nové slovní zásoby
Další názvy: Using of storytelling in english classes at primary school with focus on presenting new vocabulary items
Autoři: Šliková, Klára
Vedoucí práce/školitel: Hurtová Danuše, Mgr.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24274
Klíčová slova: slovní zásoba;vypravování;příběh;anglický jazyk;1. stupeň základní školy
Klíčová slova v dalším jazyce: vocabulary;storytelling;story;english classes;1st grade of primary school
Abstrakt: Cílem diplomové práce je prezentace nové slovní zásoby s využitím vypravování příběhů v hodinách anglického jazyka na prvním stupni základních škol. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část poskytuje základní informace o žákovi prvního stupně, jakým způsobem je zprostředkovaná výuka anglického jazyka na prvním stupni a jak dochází k jejímu osvojování u žáků. Dále je zaměřena na práci se slovní zásobou a způsob postupu při vypravování příběhů. Praktická část se zabývá zvolenými metodami výzkumu, a to experimentem a dotazníkem. Získané výsledky jsou znázorněny pomocí grafů a opatřeny komentářem. Provedeným výzkumem jsme zjistili, že prezentaci nové slovní zásoby pomocí vypravování příběhů lze zařadit do hodin anglického jazyka, neboť žáci tuto metodu hodnotí pozitivně a pomocí této prezentace dosahují v kontrolních cvičeních velmi dobrých výsledků.
Abstrakt v dalším jazyce: The goal of the Master Thesis is to present new vocabulary with the use of storytelling in English lessons at primary schools. The Thesis is divided into two parts theoretical, and practical. The theoretical one provides basic information about pupils of primary schools, how the English language is taught, and how the pupils learn it. Furthermore, it is focused on working with vocabulary and the method of storytelling. The practical part is concerned with selected research tools experiment and questionnaire. The results are presented through graphs, and are supplied with a commentary. Due to our research, we were able to discover that the presentation of new vocabulary through storytelling can be integrated into English lessons, as the pupils evaluate this method positively, and they achieve very good results in given exercises.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KAN)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_slikova_klara.pdfPlný text práce7,59 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slikova - DH - ved.pdfPosudek vedoucího práce1,34 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slikova - NS - opon.pdfPosudek oponenta práce953,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slikova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce285,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24274

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.