Title: Využití vypravování příběhů v hodinách anglického jazyka na prvním stupni základních škol se zaměřením na prezentaci nové slovní zásoby
Other Titles: Using of storytelling in english classes at primary school with focus on presenting new vocabulary items
Authors: Šliková, Klára
Advisor: Hurtová Danuše, Mgr.
Issue Date: 2016
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24274
Keywords: slovní zásoba;vypravování;příběh;anglický jazyk;1. stupeň základní školy
Keywords in different language: vocabulary;storytelling;story;english classes;1st grade of primary school
Abstract: Cílem diplomové práce je prezentace nové slovní zásoby s využitím vypravování příběhů v hodinách anglického jazyka na prvním stupni základních škol. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část poskytuje základní informace o žákovi prvního stupně, jakým způsobem je zprostředkovaná výuka anglického jazyka na prvním stupni a jak dochází k jejímu osvojování u žáků. Dále je zaměřena na práci se slovní zásobou a způsob postupu při vypravování příběhů. Praktická část se zabývá zvolenými metodami výzkumu, a to experimentem a dotazníkem. Získané výsledky jsou znázorněny pomocí grafů a opatřeny komentářem. Provedeným výzkumem jsme zjistili, že prezentaci nové slovní zásoby pomocí vypravování příběhů lze zařadit do hodin anglického jazyka, neboť žáci tuto metodu hodnotí pozitivně a pomocí této prezentace dosahují v kontrolních cvičeních velmi dobrých výsledků.
Abstract in different language: The goal of the Master Thesis is to present new vocabulary with the use of storytelling in English lessons at primary schools. The Thesis is divided into two parts theoretical, and practical. The theoretical one provides basic information about pupils of primary schools, how the English language is taught, and how the pupils learn it. Furthermore, it is focused on working with vocabulary and the method of storytelling. The practical part is concerned with selected research tools experiment and questionnaire. The results are presented through graphs, and are supplied with a commentary. Due to our research, we were able to discover that the presentation of new vocabulary through storytelling can be integrated into English lessons, as the pupils evaluate this method positively, and they achieve very good results in given exercises.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KAN)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DP_slikova_klara.pdfPlný text práce7,59 MBAdobe PDFView/Open
Slikova - DH - ved.pdfPosudek vedoucího práce1,34 MBAdobe PDFView/Open
Slikova - NS - opon.pdfPosudek oponenta práce953,05 kBAdobe PDFView/Open
Slikova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce285,27 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/24274

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.