Název: | Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti |
Další názvy: | The Diet of lower Chod Area Residents during Feasts in Past and Presence |
Autoři: | Benediktová, Monika |
Vedoucí práce/školitel: | Šlehoferová Tereza, PhDr. Ph.D. |
Oponent: | Janeček Petr, PhDr. Ph.D. |
Datum vydání: | 2016 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/24867 |
Klíčová slova: | chodsko;jídlo;antropologie jídla;strava;zvyky;svátky |
Klíčová slova v dalším jazyce: | chod area;food;anthropology of food;diet;feast;custom |
Abstrakt: | Bakalářská práce se věnuje stravě dolních Chodů při svátečních příležitostech. Práce je rozdělena do několika částí. První část se zabývá jídlem a antropologií jídla. Ve druhé části je popis stravy při svátcích na Chodsku. Ve třetí části je předběžné zjištění toho, jak dolní Chodové slaví svátky ve spojitosti s jídlem dnes. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The Bechelor thesis deal with diet of lower Chod area residents during feast occasions. This work is dividend into three parts. The first part is about food and antropology of food. In the second part we can find description of diet during feast in Chod area. In the third part is preparative research of food and celebration of lower Chod area residents at present. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
benediktova_monika_bp_2016.pdf | Plný text práce | 217,45 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Benediktova_posudek vedouciho.pdf | Posudek vedoucího práce | 1,17 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Benediktova_posudek oponenta.pdf | Posudek oponenta práce | 1,24 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Benediktova_prubeh obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 538,39 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/24867
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.