Název: Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti
Další názvy: The Diet of lower Chod Area Residents during Feasts in Past and Presence
Autoři: Benediktová, Monika
Vedoucí práce/školitel: Šlehoferová Tereza, PhDr. Ph.D.
Oponent: Janeček Petr, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24867
Klíčová slova: chodsko;jídlo;antropologie jídla;strava;zvyky;svátky
Klíčová slova v dalším jazyce: chod area;food;anthropology of food;diet;feast;custom
Abstrakt: Bakalářská práce se věnuje stravě dolních Chodů při svátečních příležitostech. Práce je rozdělena do několika částí. První část se zabývá jídlem a antropologií jídla. Ve druhé části je popis stravy při svátcích na Chodsku. Ve třetí části je předběžné zjištění toho, jak dolní Chodové slaví svátky ve spojitosti s jídlem dnes.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bechelor thesis deal with diet of lower Chod area residents during feast occasions. This work is dividend into three parts. The first part is about food and antropology of food. In the second part we can find description of diet during feast in Chod area. In the third part is preparative research of food and celebration of lower Chod area residents at present.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
benediktova_monika_bp_2016.pdfPlný text práce217,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Benediktova_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Benediktova_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce1,24 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Benediktova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce538,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24867

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.