Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Lupták Burzová Petra, Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Šertlerová, Julie | |
dc.contributor.referee | Toušek Ladislav, Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2019-6-4 | |
dc.date.accessioned | 2020-07-17T13:45:39Z | - |
dc.date.available | 2017-6-19 | |
dc.date.available | 2020-07-17T13:45:39Z | - |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2018-4-25 | |
dc.identifier | 73784 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/37843 | |
dc.description.abstract | Práce se věnuje analýze stravy a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939. Teoretická část zabývá antropologií jídla a zmapováním dosavadního výzkumu etnografie dělnictva na českém území. Praktická část má za cíl za pomocí kvalitativní obsahové analýzy sumarizovat již publikované výzkumy a popsat změnu stravování dělnictva coby specifické vrstvy pražského obyvatelstva v tomto časovém období a zjistit, jakým vlivům podléhala. | cs |
dc.format | 48 s. (77 474 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | strava | cs |
dc.subject | stravování | cs |
dc.subject | dělnictvo | cs |
dc.subject | etnografie dělnictva | cs |
dc.subject | praha | cs |
dc.subject | antropologie jídla | cs |
dc.title | Strava a stravování pražských dělníků v období od 2. pol 19. století do 30.let 20. století | cs |
dc.title.alternative | Food and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930s | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | cs |
dc.thesis.degree-program | Antropologie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the analysis of food and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930s. The theoretical part deals with anthropology of food and mapping of the existing research of ethnography of the workers on the Czech territory. The practical part aims to summarize already published researches and to describe the change of diet of the workers as a specific layer of the Prague population in this period of time and to find out what influences it was subject to. | en |
dc.subject.translated | food | en |
dc.subject.translated | catering | en |
dc.subject.translated | working class | en |
dc.subject.translated | ethnography of the working class | en |
dc.subject.translated | prague | en |
dc.subject.translated | anthropology of food | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP_SERTLEROVA.pdf | Plný text práce | 384,88 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sertlerova_posudek vedouciho.pdf | Posudek vedoucího práce | 840,06 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sertlerova_posudek oponenta.pdf | Posudek oponenta práce | 991,38 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sertlerova_prubeh obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 353,34 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/37843
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.