Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorLupták Burzová Petra, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorŠertlerová, Julie
dc.contributor.refereeToušek Ladislav, Mgr. Ph.D.
dc.date.accepted2019-6-4
dc.date.accessioned2020-07-17T13:45:39Z-
dc.date.available2017-6-19
dc.date.available2020-07-17T13:45:39Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2018-4-25
dc.identifier73784
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/37843
dc.description.abstractPráce se věnuje analýze stravy a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939. Teoretická část zabývá antropologií jídla a zmapováním dosavadního výzkumu etnografie dělnictva na českém území. Praktická část má za cíl za pomocí kvalitativní obsahové analýzy sumarizovat již publikované výzkumy a popsat změnu stravování dělnictva coby specifické vrstvy pražského obyvatelstva v tomto časovém období a zjistit, jakým vlivům podléhala.cs
dc.format48 s. (77 474 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectstravacs
dc.subjectstravovánícs
dc.subjectdělnictvocs
dc.subjectetnografie dělnictvacs
dc.subjectprahacs
dc.subjectantropologie jídlacs
dc.titleStrava a stravování pražských dělníků v období od 2. pol 19. století do 30.let 20. stoletícs
dc.title.alternativeFood and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930sen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofickács
dc.thesis.degree-programAntropologiecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the analysis of food and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930s. The theoretical part deals with anthropology of food and mapping of the existing research of ethnography of the workers on the Czech territory. The practical part aims to summarize already published researches and to describe the change of diet of the workers as a specific layer of the Prague population in this period of time and to find out what influences it was subject to.en
dc.subject.translatedfooden
dc.subject.translatedcateringen
dc.subject.translatedworking classen
dc.subject.translatedethnography of the working classen
dc.subject.translatedpragueen
dc.subject.translatedanthropology of fooden
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_SERTLEROVA.pdfPlný text práce384,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sertlerova_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce840,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sertlerova_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce991,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sertlerova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce353,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37843

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.