Title: Dopravní karty vydávané dopravními podniky města Prahy, Plzně a Brna (Opencard, Lítačka, Plzeňská karta, brněnský systém "elektronické šalinkarty")
Other Titles: Matters of transport cards issiue by transport's companies of Prague, Pilsen and Brno (Opencard, Lítačka, Plzeňská karta, System EOC)
Authors: Kotíková, Martina
Advisor: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Referee: Triner Petr, JUDr.
Issue Date: 2019
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37971
Keywords: bonusové služby;cestující;doprava;eoc;karty;lítačka;náklady;opencard;plzeňská karta;problémy;šalinkarta
Keywords in different language: bonus services;cardholders;cards;companies;eoc;lítačka;opencard;pilsen card;problems;šalinkarta;transport;usage costs
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá dopravními kartami, které zavádějí či spravují městské dopravní podniky. Práce se zaměřila na čtyři typy karet v Praze, Plzni a Brně, konkrétně na Lítačku, Opencard, Plzeňskou kartu a "šalinkartu". První rozsáhlejší část se zabývá popisem karet. V teoretické části jsou tedy zmíněny náklady na zavedení a využívání karet, stejně jako problémy či bonusové služby, které jsou nabízeny cestujícím. Druhá část práce se zabývá empirickým zhodnocením karet. Tato část je vypracována na základě dvou dotazníků, první byl vytvořen pro cestující, kteří jsou držiteli karet Lítačka či Opencard a druhý dotazník byl vytvořen pro držitele Plzeňské karty. Odpovědi z těchto dotazníků pak slouží jako prostředek analýzy. Praktická část zaměřující se na EOC system ("šalinkarta") v Brně je sestavena na základě oficiálních zpráv Dopravního podniku města Brna.
Abstract in different language: This bachelor thesis deals with still increasing usage of urban transport cards which are being introduced in greater czech cities by city transport companies as an inovation.This bachelor is focused on four types of cards in Prague, Pilsen and Brno, specifically on Lítačka, Opencard, Pilsen card and "šalinkarta". First comprehensive part of the thesis deals with description of cards. This theoretical part is dealing with card implementation and usage costs, problems or bonus services offered to cardholders. Second part deals especially with empirical evaluation of cards. This part is based on two questionnaires, first one is designed for "Opencard" and "Lítačka" cardholders, seconds one is designed for "Pilsen card" cardholders. This practical part is focused on evaluation of responses. Practical part dealing with EOC system ("šalinkarta") in Brno is focused on official press releases of Brno City Transport Company.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Martina Kotikova - BAKALARSKA PRACE EL.VERZE.pdfPlný text práce1,17 MBAdobe PDFView/Open
Kotikova - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce676,86 kBAdobe PDFView/Open
Kotikova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce626,35 kBAdobe PDFView/Open
Kotikova - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce302,59 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/37971

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.