Název: Nároky na komunitní porodní asistentky
Další názvy: Claims on community midwives
Autoři: Bréttová, Martina
Vedoucí práce/školitel: Janoušková Kristina, PhDr. Ph.D.
Oponent: Hendrych Lorenzová Eva, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44052
Klíčová slova: nároky na komunitní porodní asistentky;komunitní porodní asistentky;porodní asistentky;legislativa a kompetence porodních asistentek;vzdělávání porodních asistentek;komunitní prostředí;profesní organizace;vlastní práce komunitní porodní asistentky.
Klíčová slova v dalším jazyce: requirements for community midwives;community midwives;midwives;legislation and competencies of midwives;midwife education;community environment;professional organizations;own work of a community midwife.
Abstrakt: Bakalářská práce přibližuje nároky na komunitní porodní asistentky. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení porodní asistence a její definici, kompetencím a legislativní úpravě, dále se věnuje vzdělávání a profesním organizacím. Práci porodních asistentek ve vybraných zemích světa. Komunitní péči porodních asistentek, vymezení pojmů, významu komunity a aktuální situaci. Nárokům na komunitní porodní asistentky a dalším vhodným vlastnostem. Tato část je vypracována na základě odborné literatury a odborných článků. Praktická část se věnuje pohledu komunitních porodních asistentek na tyto nároky a obsahuje výzkumné šetření. Výsledky byly získány prostřednictvím polostrukturovaného rozhovoru se dvěma participantkama. Výsledkem této práce je přiblížení nároků na komunitní porodní asistentky. Na základě těchto rozhovorů bylo vypracováno i několik doporučení pro praxi.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis describes the demands on community midwives. It is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with the definition of midwifery and its definition, competence and legislative changes, it also deals with education and professional organizations. The work of midwives in selected countries of the world. Community care, definitions, the importance of the community and the current situation. Requirements for community midwives and other suitable properties. This part is prepared on the basis of professional literature and professional articles. The practical part deals with the view of community midwives on these demands and contains a research survey. The results were obtained through a semistructured interview with two participants. The result of this work is an approximation of the requirements for community midwives. Based on these interviews were developed several recommendations for practice.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Brettova_Martina_PAS_BP.pdfPlný text práce1,07 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brettova_PV.pdfPosudek vedoucího práce286,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brettova_PO.pdfPosudek oponenta práce306,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brettova_H.pdfPrůběh obhajoby práce366,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44052

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.