Title: Značky kvality potravin na českém trhu
Other Titles: Food quality labels on the Czech market
Authors: Jílková, Veronika
Advisor: Sadílek Tomáš, Ing. Ph.D.
Referee: Štumpf Petr, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2021
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47351
Keywords: kvalita potravin;bezpečnost potravin;značky kvality;klasa;regionální potravina
Keywords in different language: food quality;food safety;quality labels;klasa;regional food
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá značkami kvality potravin na českém trhu. Teoretická část práce se věnuje informacím o kvalitě potravin obecně a bezpečnosti potravin. Je zde zmíněna platná legislativa, která se zabývá bezpečností potravin v České republice, a také jsou uvedeny důležité organizace, které zajišťují bezpečnost potravin na českém trhu. Dále jsou představeny nejznámější značky kvality potravin na českém trhu. Praktická část se zabývá vlastním výzkumem. Kvantitativní výzkum s využitím dotazníku má za úkol zjistit, jaké je povědomí o značkách kvality potravin mezi spotřebiteli, a jaké je povědomí značky "Regionální potravina" oproti ostatním značkám. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení pro zlepšení povědomí o všech značkách kvality, ale také samostatná doporučení pro Regionální potravinu.
Abstract in different language: This bachelor thesis deals with food quality labels on the Czech market. The theoretical part deals with information about food quality in genereal and food safety. The current legislation dealing with food safety in the Czech Republic is mentioned here, as well as important organizations that ensure food safety on the Czech market. Furthermore, the most well-known food quality labels on the Czech market are presented. The practical part deals with own research. Quantitative research using a questionnaire aims to find out what is the awareness of food quality labels among consumers and what is the awareness of the "Regional Food" label compared to other labels. At the end of the thesis are suggestions and recommendations for improving awareness of all quality labels, but also separate recommendations for label "Regional Food."
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Znacky kvality potravin_Veronika Jilkova.pdfPlný text práce1,01 MBAdobe PDFView/Open
Jilkova_Veronika_v.pdfPosudek vedoucího práce123,5 kBAdobe PDFView/Open
Jilkova_Veronika_o.pdfPosudek oponenta práce121,96 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,87 kBAdobe PDFView/Open
Dotaznik_BP_Znacky_kvality_potravin_Veronika_Jilkova.pdfVŠKP - příloha236,95 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/47351

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.