Název: Návrh trubkového výměníku pro potravinářský průmysl
Další názvy: Design of double pipe heat exchanger for food industry
Autoři: Jouja, Lukáš
Vedoucí práce/školitel: Novák Martin, Ing.
Oponent: Kovařík Petr, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48955
Klíčová slova: teplo;výměník;přestup tepla;počítačová simulace;sdílení tepla
Klíčová slova v dalším jazyce: heat exchangers;heat transfer;computer simulation;heat sharing
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá návrhem a výrobou trubkového výměníku. Zaměřuje se na výměníky používané při domácím vaření piva včetně výhod a nevýhod spojených s rozdílnou konstrukcí. Součástí bakalářské práce je měření téměř čtyř desítek variant průtoků, jehož výstupem je součinitel prostupu tepla. K ověření experimentu je provedena také numerická simulace všech variant. V závěru práce je pak provedeno porovnání a zhodnocení získaných výsledků.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis deals with design and manufacturing a double pipe heat exchanger for food industry. It focuses on heat exchangers used in home brewing, including the advantages and disadvantages of different designs. Part of the bachelor's thesis is the measurement of almost forty flow variants, the output of which is the heat transfer coefficient. To verify the experiment, a numerical simulation of all variants is also performed. At the end of the work, a comparison and evaluation of the obtained results are achieved.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KKE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Lukas_Jouja_BP.pdfPlný text práce3,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce52,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce48,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce32,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48955

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.