Název: Hamás, odpor nebo ofenzíva?: Názorová diverzita členů muslimské komunity
Další názvy: Hamas, resistance or offensive?: Diversity of views among members of the Muslim community
Autoři: Vlach, Jan
Vedoucí práce/školitel: Tlili Václava, Mgr.
Oponent: Ramadan Ivan, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56124
Klíčová slova: palestina;izrael;islám;muslim;hamás;korán;diverzita;výzkum;politika;historie;blízký východ;konflikt;odpor;propagace;komunita.
Klíčová slova v dalším jazyce: palestine;israel;islam;muslim;hamas;quran;diversity;research;politics;history;middle east;conflict;resistance;promotion;community.
Abstrakt: Kvalifikační práce nese název Hamás, odpor nebo ofenzíva? Názorová diverzita členů muslimské komunity je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá vznikem, a historií palestinského hnutí Hamás a poskytuje analýzu struktury a organizace hnutí, jeho primárních motivací a náboženského podtextu. Praktická část práce je zaměřena na kvalitativní výzkum provedený v rámci muslimské komunity. Prostřednictvím narativních, strukturovaných a polostrukturovaných rozhovorů je zde zkoumáno, jaké postoje zaujímají členové této komunity vůči Hamásu a jaká je jejich rozdílnost. Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na Hamás a zároveň identifikovat a analyzovat faktory, které ovlivňují jeho vnímání hnutí v muslimské komunitě.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is titled Hamas, Resistance or Offensive? The diversity of opinions among the members of the Muslim community and is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part deals with the origin and history of the Palestinian movement Hamas and provides an analysis of the structure and organization of the movement, its primary motivations and religious subtext. The practical part of the thesis is focused on qualitative research conducted within the Muslim community. Through narrative, structured and semi-structured interviews, it examines the attitudes of members of this community towards Hamas and their differences. The aim of this thesis is to provide a comprehensive view of Hamas and to identify and analyze the factors that influence its perception of the movement in the Muslim community.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace-Hamas, odpor nebo ofenziva Nazorova diverzita clenu muslimske komunity-Jan Vlach-2024.pdfPlný text práce552,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vlach_ramadan.pdfPosudek oponenta práce201,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vlach_tlili.pdfPosudek vedoucího práce985,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vlach_O.pdfPrůběh obhajoby práce254 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56124

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.