Title: Řešení vybraného problému řízení logistických procesů v konkrétním podniku
Other Titles: Solving the selected problem of logistics process management in a particular company
Authors: Rosochová, Kateřina
Advisor: Plevný Miroslav, Prof. Dr. Ing.
Referee: Říhová Pavla, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2024
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56438
Keywords: logistický koncept;materiálový a informační tok;mapování toku hodnot;uspořádání výroby;výrobní linka
Keywords in different language: logistics concept;material and information flow;value stream mapping;production layout;production line
Abstract: Diplomová práce se zabývá vybraným problémem z oblasti logistických procesů ve společnosti GRAMMER CZ, s.r.o., konkrétně uspořádáním výroby v novém logistickém konceptu. Potřeba provedení změn ve výrobním uspořádání vyplynula z rozhodnutí managementu společnosti o zrušení výrobní lokace v zahraničí z důvodu redukce nákladů, přičemž část výrobní linky z této lokace má být přesunuta právě do výše jmenované společnosti. Proto se tato práce nejprve soustředí na tok materiálu a informací v novém logistickém konceptu a vyvozuje z něj potenciály, na které by se firma měla nadále zaměřit. Poté následuje řešení uspořádání výroby, kdy jsou zprostředkovány tři návrhy pro umístění části výrobní linky a na základě určených kritérií je provedeno vyhodnocení těchto návrhů včetně doporučení vhodného a testování dvou nejpříhodnějších. Na základě získaných poznatků je představeno další doporučení, pro které firma může využít potenciálu současných technologií. Z interní komunikace je zřejmé, že výše uvedené výstupy z této diplomové práce společnost využije nebo bude sloužit jako inspirace či vzor pro případnou realizaci obdobného projektu.
Abstract in different language: The diploma thesis deals with a selected problem in the field of logistics processes in GRAMMER CZ, s.r.o., specifically by the arrangement of production in a new logistics concept. The need to carry out changes in the production arrangement resulted from the management decision to cancel the production location abroad due to cost reduction, while part of the production line from this location has to be moved to the above-mentioned company. This thesis focuses on the flow of material and information in the new logistics concept and derives from it the potentials in which the company should continue to focus. Furthermore, it is followed by the production layout, where three proposals for the location of a part of the production line are mediated and based on the identified criteria. The evaluation of these proposals is made, including the recommendation of the most suitable one and the testing of the two most convenient ones. Based on my findings, further recommendation is presented for which the company can exploit the potential of current technologies. The above outputs from this thesis will be used by the company or will serve as the inspiration or a model for the eventual implementation of a similar project.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DP_Rosochova.pdfPlný text práce3,73 MBAdobe PDFView/Open
RosochovaKaterina_v.pdfPosudek vedoucího práce125,54 kBAdobe PDFView/Open
Rosochova Katerina_O.pdfPosudek oponenta práce124,32 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,49 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/56438

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.