Název: Celoživotní vzdělávání (CŽV) úředníků ve veřejné správě a jeho význam
Další názvy: Lifelong education (LLE) of civil servants in public administration and its importance
Autoři: Malá, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Sequensová Helena, Mgr.
Oponent: Matula Miloš, JUDr. CSc.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56523
Klíčová slova: celoživotní vzdělávání;úředníci;veřejná správa;vzdělávání;vzdělávací instituce;vzdělávací akreditace
Klíčová slova v dalším jazyce: lifelong learning;civil servants;public administration;education;educational institutions;educational accreditation
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá přínosem celoživotního vzdělávání úředníků ve veřejné správě. Cílem bylo analyzovat a zhodnotit průběh vzdělávání v různých odvětvích veřejné správy a zjistit jejich přínos pro okolí. V teoretické části jsem pracovala s pojmy, které jsou obsaženy v samotném názvu mé bakalářské práce. Nejprve jsem pracovala s pojmem vzdělávání, popřípadě s celoživotním vzděláváním. Dále jsem se odkazovala především na zákon č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků. Teoretickou část jsem ukončila pojmem veřejná správa, pod kterou vše spadá. Tento pojem jsem nechala až nakonec z důvodu posloupného vysvětlení celého názvu. Praktická část je složena z dotazníkového šetření a následného zhodnocení. Zdařilým výzkumem byly zjištěny slabiny a silné stránky celoživotního vzdělávání úředníků veřejné správy a navrženy další případné možnosti pro zlepšení či porovnání s ostatními zeměmi.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis deals with the benefit of lifelong education of officials in public administration. The goal was to analyze and evaluate the course of education in various branches of public administration and to determine their contribution to the environment. In the theoretical part, I worked with concepts that are contained in the very title of my bachelor's thesis. First, I worked with the concept of education, or life-long education. Furthermore, I referred primarily to Act No. 312/2002 Coll. on officials of territorial self-governing units. I ended the theoretical part with the concept of public administration, under which everything falls. I left this term until the end because of the sequential explanation of the entire. The practical part consists of a questionnaire survey and subsequent evaluation. Through successful research, the weaknesses and strengths of the lifelong education of public administration officials were identified and other possible possibilities for improvement or comparison with other countries were proposed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace .pdfPlný text práce5,53 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mala K. - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce907,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mala - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce360,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mala K. - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce283,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56523

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.