Title: Evaluace systému podpory a vzdělávání žáků s odlišným mateřským jazykem
Other Titles: The evaluation of support´s system and educating foreign students
Authors: Zaňáková, Martina
Advisor: Zachová Markéta, PhDr. Ph.D.
Referee: Černík Roman, Mgr. et MgA.
Issue Date: 2024
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56928
Keywords: žák s odlišným mateřským jazykem;systém jazykové podpory;doporučené postupy k práci s žáky s omj;systém hodnocení;podpůrná opatření;multikulturní výchova.
Keywords in different language: pupil with a different mother tongue;language support system;recommended procedures for working with pupils with different mother tongue;assessment system;support measures;multicultural education.
Abstract: Diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením stávajícího systému podpory a vzdělávání žáků s odlišným mateřským jazykem na vybraných základních školách prvního a druhého stupně. Využito bylo techniky polostrukturovaných rozhovorů se zainteresovanými pedagogickými pracovníky, analýzy vybraných školních dokumentů a kazuistik vybraných žáků s OMJ, vytvořených jejími třídními učiteli. Na základě zkušeností a výpovědí oslovených respondentů chceme prezentovat a vyhodnotit stávající systém podpory vzdělávání žáků s OMJ na základních školách a poskytnout příklady dobré praxe.
Abstract in different language: The thesis is analyzing and evaluating the current system of support and education of foreign students in selected primary schools., 1st and 2nd degree. The techniques used were semi-structured interviews with teaching staff, documentation school analyze and case studies of selected pupils, made by their class teachers. Based on the experiences and accounts of the interviewees, we aim to present key areas of current education for pupils with different mother tongue or foreign pupils in primary schools and bring some recommendation to praxis.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KPG)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplomova_prace_KPG_Zanakova_duben_24.pdfPlný text práce1,27 MBAdobe PDFView/Open
posudek vedouci DP_M. Zanakova.pdfPosudek vedoucího práce301,81 kBAdobe PDFView/Open
Posudek DP Zanakova.pdfPosudek oponenta práce3,96 MBAdobe PDFView/Open
Zanakova.pdfPrůběh obhajoby práce54,19 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/56928

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.