Název: Právo na zdraví a na lékařskou péči dle judikatury ÚS ČR
Další názvy: The right to health and medical care in the jurisprudence of the Constitutional court of the Czech Republic
Autoři: Šarláková, Šarlota
Vedoucí práce/školitel: Tomeš Milan, JUDr.
Oponent: Vokrojová Renáta, Mgr. et Mgr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38720
Klíčová slova: právo na zdraví a lékařskou péči;zdraví;lékařská péče;judikatura ústavního soudu;očkování;povinné očkování.
Klíčová slova v dalším jazyce: right to health and medical care;health;medical care;case law of the constitutional court;vaccination;compulsory vaccination.
Abstrakt: Tématem předkládané diplomové práce je právo na zdraví a na lékařskou péči se zaměřením na problematiku povinného očkování. Práce si klade za cíl komplexně představit uvedenou tématiku. Za tímto účelem dochází k rozboru právní úpravy jednotlivých dílčích práv týkajících se práva na zdraví a lékařské péče ve vnitrostátních i mezinárodních instrumentech, tak pramenů vztahující se k otázce povinného očkování. V práci nalezneme aktuální stav očkování na našem území a ve vybraných státech EU. Zároveň jsou v práci na základě judikatury Ústavního soudu popsány přístupy Ústavního soudu k právní úpravě povinného očkování a aktuálním otázkám povinného očkování.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of this presented thesis is the Right to Health and Medical Care according to the jurisprudence of the Constitutional Court with a focus on the issue of compulsory vaccination. The aim of this work is to fully introduce the listed topics. For this purpose, the legislation on the individual rights relating to the right to health and medical care in national and international instruments relating to compulsory vaccination and the question to vaccination itself are analysed. In this dissertation we can find current status of vaccination on our territory and selected countries of EU. There are described approaches based on the jurisprudence of the Constitutional Court to the question of Constitutional Court's legislation to mandatory vaccination and to current questions about mandatory vaccination.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KUP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Sarlakova.pdfPlný text práce1,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarlakova FO.pdfPosudek vedoucího práce1,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarlakova VO.pdfPosudek oponenta práce860,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarlakova prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce346,61 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38720

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.